Annas Ziedares Vasaras vidusskola Dzintaros šogad risinājās no 3. līdz 21. janvārim. Karogs aizceļoja uz Dzintariem 19. janvārī. Vidusskolas saime bija lielāka, kā iepriekš, kopš pagājušā gada atkal pieaugusi – kopējā saime ap 85, no kuriem 53 bija audzēkņi un 14 audzinātāji.

Karoga godināšanas ievads notika Dzintaru brīvdabas baznīcā, ar skatu uz mirdzošu jūru. Pie karoga nostājās trīs jauniešu goda sardze un Anita Andersone pastāstīja par Latvijas karoga ceļa tapšanu, uzsverot cik skaisti, ka ceļojošais karogs nonācis pie Austrālijas latviešu jauniešiem, tik tālu no vietas kurā jaunatnes vidē ceļojošā karoga ideja dzimusi un pilnveidojusies. Uzrunas noslēgumā skolas saime nodziedāja savu izvēlēto dvēseles dziesmu, Daugav’ abas malas. Skolas vadītāja, Lilita Daenke, tad aicināja visus pulcēties netālajā pakalniņā godināšanas turpinājumam. Pēc kopējas nobildēšanas, vidusskolas saime sastājās aplī, un uz Dzintaru jūras fona, karogs tika padots no rokas rokai, dodot ik vienam iespēju pārdomāt karoga nozīmi un izjust latvietības spēku. Bija jaušama jauniešu apziņa par karoga nozīmi un sajūta, ka visi šajā pārdzīvojumā bija vienoti. Vienojoši ar karoga idejas autoriem bija Lilitas Daenkes ierosinātai, ļoti personīgai, karoga sveikšanai, nezinot par 2x2 nometnes jauniešu līdzīgai karoga ceļa svētīšanai, toreiz Latvijā stāvot aplī, plecs pie pleca, padodot viens otram īpašo karogu.

Ļoti skaisti, ka visai Vidusskolas saimei bija iespēja kļūt daļai no šīs kopīgās dzimšanas dienas dāvanas Latvijas simtgadei.

Anita Andersone
Latvijas karoga ceļa koordinatore Austrālijā